Bollkast på slak lina
Ny period för Wickström Coaching på måndag

Wickström Coaching kläder
I veckan har jag skrivit träningsprogram för Wickström Coaching, där en ny träningsperiod startar på måndag. Är du sugen så anmäl dig redan nu så drar vi igång på måndag. Nästa start är 20 aug.
Hela denna nya coachingtjänst känns jätterolig. Det är fler adepter än vi vågade hoppas på och det är ett härligt drag i gruppen. Vi har designat kläder som det går att beställa och vi planerar inför ett gemensamt läger i höst. Jag är jätteglad att Jojje och jag startade det här och det känns verkligen som en bra, prisvärd och motiverande träningstjänst!
Efter sommaren ska vi fortsätta att spela in instruktionsfilmer som adepter når i inloggat läge.

Wickström Coaching kläder
Frekvensvariation på SkiErg
Ett av passsen nästa vecka i Wickström Coaching är FREKVENSVARIATIONEN.

Frekvensvariationen på SkiErg i Wickström Coaching
Det är ett utmanande pass som syftar till att (med hög intensitet) kunna hålla samma fart med olika antal staktag per minut. Så här ser det ut:
- 15 st 2 min-intervaller med 1 min vila i samma fart som personbästa på 5000 m
- Välj motstånd kring 4-7
- Variera frekvens, alltså s/m, per intervall så här
- 35 (intervall 1, 6 och 11)
- 45 (intervall 2, 7 och 12)
- 55 (intervall 3, 8 och 13)
- 65 (intervall 4, 9 och 14)
- 75 (intervall 5, 10 och 15)
10 min uppvärmning, 5 min nedvarvning. Motstånd 1-3 på uppvärmningen och nedvarvningen.
OBS: Det här är ett svårt pass så bli inte nedstämd om du inte klarar det.
Jag själv körde de första fem intervallerna i morse på motstånd 7 med resultatet i bilden. Personbästafarten på 5000 m för mig är 1:44.4, så första intervallen gick för långsamt och på sista klarade jag inte att hålla 75 i frekvens.
Jonglering på slackline
Sjömarken och Aplared

Idas valde bra föräldrar som har en stuga med detta läge. Denna vecka är de inte där så vi har passat på att ta dit vänner. På bilden Karin, Linnéa och Ida.

När vi är i Idas föräldrars stuga vid sjön Såken i Aplared brukar jag ta kanoten och barnen och paddla över till Karl-Johan Westbergs föräldrar. Deras hund Molly är den stora attraktionskraften.

Självklart åkte den slaka linan med till Aplared. Nu vill min mor också ha en slackline.
Vi har hållit till hemma i Sjömarken och i Idas föräldrars stuga i Aplared i veckan. Barnen har lekt med kompisar de flesta dagarna, men inte i fredags då de slog personbästa i rollekar.

Jag har tränat på bra i veckan. En kväll var Tobias över på styrka och efteråt körde vi lite lina.
Det skiljer två år på Astrid och Maj och sedan några år tillbaka leker de rollekar mest hela tiden. Som förälder är det en trevlig syn hur de utvecklar sin fantasi tillsammans och det är också underhållande att tjuvlyssna på deras lekar.
Med undantag från en lunchpaus lekte de oavbrutet med varandra på tu man hand i sex timmar i fredags. Den här veckan jobbar Ida och för mig som egenföretagare är det svårt att hålla sig helt borta datorn. Det är helt enkelt en del grejer jag behöver göra och och jag gillar inte att gå upp i gryningen varje dag. Därför tog jag tillfället i akt och jobbade ett par timmar i fredags när barnen lekte utan att behöva min uppmärksamhet.
Nästa vecka jobbar Ida i Borås medan jag åker till Vejbystrand med barnen för min sista semestervecka. Sedan har jag varit ledig i sex veckor. Ida ska därefter vara ledig två veckor till. Sedan börjar vardagen igen och Astrid ska bli stor tjej och börja förskoleklass.

Numer finns det får bara 800 meter från där vi bor i Sjömarken. Vid Paradisbacken. Bra ställe att ta sig till med barnen.

Högkantstorn

Dan Sundström blev också upptvingad på linan. Vi åkte skidor ihop i Hestra IF förr i tiden.
Såken runt med Oscar Bergenholtz
Sprang runt Såken 16 km med Oscar Bergenholtz igår. Start och avslut på samma ställe. Ca 200 m ö h. Lustigt att båda våra Polar V800 inte var på topp gällande höjdmätarna. Annars en klocka jag trivs väldigt bra med.
Bra träningsvecka – nu från Borås till Vejbystrand
Nu är barnen och jag i Vejbystrand igen efter en härlig vecka i Borås. Ida blir kvar i Borås i en vecka och jobbar.

När vi såg det här sade Astrid ”Jag tror fåglarna går på lina”.
Jag tränade på bra och fick ihop nästan 10 timmars träning förra vecka. Det blev några långa pass med blandad intensitet, ett kort intervallpass på SkiErg, styrka, rullskidintervaller och ett testlopp i löpning. Bra där!
Jag har inte maxat i löpning en enda gång i år. En gång sprang jag en mil hyfsat fort, men annars har det vara lugna pass och mellanmjölkspass för att lyckas i SM 100 km. Inga intervallpass eller testlopp med fullt blås. Det var en chock att springa Loftsdalsrundan 2 varv i Aplared. Mjölksyran sprutade på de ganska kuperade grusvägarna och löpsteget kändes allt annat än bra i långspurten.
Men när jag öppnar upp min excelfil och jämför tiden med mina andra insatser på samma sträcka så var det faktiskt ganska bra kutat.
Hoppstart slackline
Avställd av Markus Jönsson i Ulricehamn

Jag, Markus Jönsson, Viktor Fritzon och Robert Malmgren utanför Hössna

Viktor Fritzon och Robert Malmgren
I förra veckan åkte jag (Swenor-4:or) ett rullskidpass i Ulricehamn med Robert Malmgren (på 4:or), Viktor Fritzon (3:or) och Markus Jönsson (Swenor 4:or).
Intervallerna blev kring 6 till 12 minuter med 1,5 min vila. Första två intervallerna gick fint att hänga med. På andra tog jag t o m en förning. Sedan blev det tufft. Tredje intervallen var flackare och när Viktor gick upp på drog på sina treor kunde Jönsson följa men inte jag. På tredje höll jag 5 min, på fjärde 5 min och på femte 4 min.
Hoppade över de två sista
6:e och 7:e intervallen skippade jag. Jag var totalt slut. 45 min intervalltid blev det ändå, vilket är mycket för mig. Sammantaget kunde jag hänga med Jönsson när han drog, men inte när Viktor drog. Då kunde bara Jönsson följa. Det är imponerande hur han kan bita sig fast.
Sammantaget är bra och nyttigt pass på totalt 2 h 20 min. Stort tack till Viktor för lunchen efteråt! Och kul att se hans fina hus i centrala Ulricehamn med härlig utsikt över Åsunden.

Robert Malmgren var ovanligt trött. Brandmanshunken brukar annars vara strået vassare än mig på rullskidor när vi kör på samma hjul.

Viktor Fritzon

Markus Jönsson
Två pass hittills i veckan

Anders Svahn, Joakim, Mattias Lövemark och Mikael Svensson utanför ICA Vågen i Vejbystrand
Idag fredag kommer Ida ner till Vejbystrand. Det har varit en skön semestervecka med simskola, bad, krabbfiske, middagar, kusinlek, båtturer och annat somrigt.

Anders Svahn fick känna på asfalt igår. Ajaj.
Det har bara blivit två träningspass. Ett kort intervallpass löpning och ett rullskidpass igår på 1 h 40 min. Det kanske inte är vad en elitledsåkare borde göra på semestern, men det är så härligt att se hur kul barnen har. I helgen tänkte jag dock försöka mig på ett par längre pass.
På rullskidpasset i Vejbystrand igår var vi fem stycken, som utöver mig själv var:
- Anders Svahn. Med i CCC1000 Syd och boende i Vejbystrand.
- Mikael Svensson. Tidigare klasskompis till min ”sommarkompis” Alexander Bondesson från Vejbystrand. Jag var även på ett par fester i ungdomen i med Micke. Sedan kände jag igen honom när jag såg han och hans två bröder på rullskidor i Vejbystrand förra sommaren. I år går våra barn på samma simskola. Han bor i Göteborg men håller till i Skåne på sommaren.
- Joakim. Mickes bror.
- Mattias Lövemark. Ingen kände honom sedan tidigare. Men jag cyklade förbi ett hus med ett stavar och rullskidor utanför dagen före. Så jag knackade på och frågade om han ville vara med. Kul att han kom!
Tarrabacken på rullskidor idag
Idag ska jag ut på långpass. Siktet är bl a den brutala Tarrabacken i Båstad, där cyklisterna körde upp på SM. Pappa följer med på cykel så jag tar 2:or så det blir lite träning för honom också!
Trött på Hallandsåsen och Racefox-värden

Långpass på Hallandsåsen med far på cykel. Stakning 2:or.

Gissa var Hallandsåsen syns i höjdkurvan från Racefox

Jag körde lugnt största delen av passet så det blev inte en kvot på 2 mellan båltryck och attack, utan 1,75. Racefox.

Min far Ulf Wickström efter cykelturen. Pigg 71-åring som mest spelar tennis som sportande.
Det blev en fin tur på 56 km med min far på Hallandsåsen. Vi körde till Margretetorp, upp för Hästens vatten-backen, ner för Hallandsåsen på norrsidan på gamla E6:an till Östra Karup, in till Båstad, upp för Tarravägen och sedan tillbaka till Vejbystrand via Västra Karup (för den som har koll på Bjärehalvön).
Jag körde på 2:or för att det skulle bli roligare för pappa på cykel. Direkt kände att jag inte riktigt hade det. Ändå testade jag att maxa upp för Hästens vatten-backen. Tiden blev 9.44 min på tvåor, vilket är under all kritik. Resten av passet körde jag lugnt. Totalt blev det 19.2 km/h enligt Racefox.
Det kändes som mitt stenhårda löpintervallpass dagen innan hade satt sina spår. Det var bara totalt 45 min varav 25 min intervalltid, men det var kl 14 då det var 32 grader varmt i skuggan. Kände mig inte återhämtad från det.
Idag ska jag springa ett kort och lugnt pass. Marika och Rickard kommer på lunch. Och på kvällen åker jag tillbaka till Borås. Det här är min sista semesterdag.

Toppen av Tarrabacken/Tarravägen, som var styv att staka trots 2:or. Måste varit tufft var folket som körde varvbana där på cykel-SM tidigare i år. Skönt att köra med termos istället för flaska så här varma dagar. Då håller sig vätskan kall.

I den här korsningen i Simontorp slutar Hästens vatten-intervallen.
180 på slackline – fail
Fortsätter att nöta på nya moment på den slaka linan. Tränar just nu på att hoppa 180 grader, men har inte klarat att gå vidare än.
En gång klarade jag några steg efter hoppet, dock utan kontroll. Men det kom inte på film. Nedan ett mindre bra försök. Filmat av Rickard Bergengren.
Om du undrar varför jag lägger tid på det slackline (blir typ 10-15 min per dag) istället för träning så är det en aktivitet som funkar att göra med barnen närvarande, till skillnad från att dra ut på ett rullskidpass. Astrid och Maj går lite grann, men inte så mycket som mig.
5000 m SkiErg på 17.59 min och lång slackline

5000 m SkiErg på 17.59 min, vilket är 35 s från perset på 17.24 min. Nya maskinen väggmonterad.
Denna vecka står det så här i träningsprogrammen i Wickström Coaching:

Det är ingen angenäm upplevelse att köra 5000 m SkiErg för fullt
TESTLOPP 5000 M STAKMASKIN
5000 m stakmaskin så fort som möjligt. Detta är ett mentalt krävande pass som eventuellt kommer att vara omhuldat med en viss ångest Tänk på att du inte måste slå personbästa varje gång. Känner du dig stor och stark så sätt motståndet på 6-10. Känner du dig inte så stark så sätt motståndet på 3-5. Risken med för tungt motstånd är att musklerna tar slut innan flåset sätter stopp. Det är ganska vanligt att motionärer kör onödigt högt motstånd, vilket inte alltid går fortfarare, i likhet med att högsta växeln på cykeln inte alltid är det som går fortast. 10 min uppvärmning på mostånd 1, 5 min nedvarvning på motstånd 1.
Samtliga program (2-5 timmars tränings per vecka, 4-8 tim/v, 7-12 tim/v samt med och utan rullskidåkning) har detta som återkommande test i schemat.
För min del blev det ett litet fall framåt idag. 10 s bättre än sist men fortfarande hela 35 s från personbästa.
Hemma i Borås igen
Igår fick jag äntligen åka tåg genom Hallandsåsen på väg hem från Skåne. Jag har följt bygget genom nyheterna (borren som gick sönder, Rhoca-Gil-skandalen, spräckta budgetar, förseningar etc), genom att cykla och åka rullskidor på Hallandsåsen vid mittpåslaget (tunnel ner till tunneln från mitt på åsen) och genom att besöka ett museum om bygget.

Gibbon slackline 25 meter. Det är ca 20 meter mellan dessa två björkar på dagiset som vi bor granne med. Betydligt svårare än 10 meter.
Hallandsåsunneln öppnade för tågtrafik 2015 men det har inte blivit av att jag har åkt tidigare.
Själv hemma i veckan
Det var lite ovant att komma hem till huset i Sjömarken utan andra människor, där jag ska vara till fredag innan det är dags att åka ner till Skåne igen för simskoleavslutning, två barnkalas och 35-års-fest för min svägerska Erika i Höganäs.
Det låg en 25 meter lång slak lina och väntade på mig på City Gross igår. Idag satte jag upp och plötsligt blev det som att lära sig slackline på nytt igen.
Hur slår jag personbästa på 5000 m stakmaskin?
Det flesta artiklarna på Wickström Coachings hemsida kommer endast adepterna åt i inloggat läge, då de även når filmerna och träningsprogrammen. Men ibland lägger vi upp öppna artiklar.
Här finns en om hur du lägger upp taktiken för att persa på 5000 m stakmaskin. Kanske den minst viktiga artikeln hittills, men jag kunde inte låta bli att skriva den lite snabbt nu idag eftersom många går ut i personbästafart när de ska slå personbästa, vilket jag tycker är fel upplägg.
Hemma själv dag 1
Man hinner med lite mer när man är hemma själv. Igår blev det förutom jobb:
- 5000 m SkiErg full fart. Totalt 40 min inkl uppvärmning och nedvarvning.
- 1 h 55 min stakning på Swenor-4:or med Kristian Olofsson (Swenor-4:or) och Oscar Ekdahl (Swenor 4-2:or). Bredaredsrundan. Vi lade in typ 4 st 5 min-intervaller där jag kunde lämna de andra bakom mig, förutom i början av intervallerna där jag styrde upp lagtempokörning. För mig som cyklat mycket så tycker jag att längdåkare generellt är helt otroligt dåliga på att få till ett samarbete som gör att en klunga går fortare. Det är lite frustrerande ibland i slutet av Vasaloppet då man hamnar i smågrupper.
Däremot fick jag pisk av Kristian när vi körde 10 st korta spurter (ca 15 staktag) på 10 min i slutet av passet. En spurt per minut.
Kvällsdopp i Viaredssjön i Sjömarken
Kristian var stark. 2016 blev han 1718:a i Vasaloppet. Sedan gav jag honom en tekniklektion och 2017 blev han 420:a. Tror dock inte exakt att just lektionen gjorde 1298 placeringar. 2018 blev han 302:a och nu tränar denna hestrait på bra. Ett 4 h-pass per vecka senaste 10 veckorna. Kul också att köra med Oscar, vars fru Eva Ekdahl gick i min parallellklass när jag var liten.
- Gå på lina. Jag tränade mycket på 25 meters-linan, typ 5-10 min i 4-5 omgångar. När jag spände upp den mellan två björkar på dagis blev den ca 20 meter. Mycket svårare än 10 meter. Som att lära sig på nytt. Men till slut gick jag hela. Hade bara klarat halva men när jag satte upp telefonen för att filma klarade jag plötsligt hela på första försöket. Se nedan.
- Kvällsdopp i Sjömarken. Ljummet. Och jag klarar fortfarande bara att andas åt vänster i öppet vatten vid crawl.
- Allmänt fixande och donande i huset.
Hyssnaleden med Doktor Grenlöv

Erik Wickström och Simon Grenlöv på Hyssnaleden

Hyssnaleden stig

34 grader i skuggan enligt bilen och yr.no

Hyssnaleden utsikt över Hyssna gamla kyrka

Hyssnaleden utsikt över Hyssna nya kyrka

Erik Wickström och Simon Grenlöv på Hyssnaleden

Simon Grenlöv vid utsiktspunkten vid Liagärde på Hyssnaleden
Kanske mitt hetaste pass någonsin. Det är varmare i Borås än Vejbystrand idag. 34 grader i skuggan sade både yr.no och bilens termometer. Simon Grenlöv och jag började springa på Hyssnaleden från Hyssna gamla kyrka kl 9.40 och kom tillbaka knappt 4 timmar senare, vilket gjorde att sprang under en varm tid på dygnet.
Vilken led! Jag har tänkt springa den flera gånger och även tänkt att vandra den Ida, men ingetdera har tidigare blivit av. Jonas Colting har sprungit den en del och talat väl om den. Likaså min mor som vandrat den.
Nu när jag är hemma i Borås själv en vecka passar jag på att träna som en tok samtidigt som jag jobbar, så det passade bra trots att det tar en halvtimme att köra dit enkel väg från Borås.

Stoms ås bokskog Hyssnaleden
Kuperad led
Leden bjuder på det mesta. Vi sprang moturs precis som Hyssnaloppet (som också startar vid gamla kyrkan) och redan efter ett par kilometer kom den vackra bokskogen vid Stoms ås. Sedan bjöds det på varierande underlag med stigar och grusväg samt mycket korta avsnitt på asfalt.
Leden är rejält kuperad – mer än dubbelt mot Ultravasan – med många tuffa backar. Det gjorde också att vi passerade flera vackra utsiktspunkter, som såklart inte blir lika fina på bild som i verkligheten.
Man passerar också många sevärdheter längs vägen som det skyltades till. Simon och jag tog oss dock inte tid till turistande utöver själva löpningen.

Hyssnaleden stenbro
Tack Hyssna hembygdsförening
Jag skulle vilja ge massvis med beröm till Hyssna hembygdsförening som gjort en så fin och välmarkerad led. Förutom ett par felspringningar på typ 25 meter så var det jättebra skyltning.
Både Simon och jag uppskattade också att stigarna var lättsprungna och inte överdrivet tekniska. Utmaningen låg istället i kuperingen. Och värmen!
Jobbigt på slutet
Första 2 milen dansade vi fram och livet kändes lätt. Sedan tog kuperingen och värmen ut sin rätt. Vi fick stanna vid ett par ställen och fylla på vatten och löpsteget gick från lätt till en 90-årings. Tur att ingen filmade oss i slutet.

Hyssnaleden stig
Båda var ganska trötta sista milen men jag hade lite mer krafter sista kilometerna, då Doktor Grenlöv mest fantiserade om ”rödcola” och glass.
Siffror
Jag har för tillfället ingen GPS-klocka som fungerar, så jag fick använda Strava och Topo GPS. Jag glömde dock sätta på Strava vid ett tillfälle så den är några kilometer fel. Och Topo GPS-appen stannade jag aldrig vid stoppen. Men jag tror Simons klocka sade 3 h 46 min och 5.51 min/km-fart, vilket i så fall gör leden till 38,6 km. Jag tror de flesta säger att den är 39-40 km.
För övrigt stämde inte distansen för Strava och Simons Polar V800 alls överens i början när vi jämförde. Jag har sagt det förr och säger det igen – telefoners GPS är inte bra i skogen (åtminstone inte Apples).
Höjdmätaren på Simons klocka sade drygt 800 meter. Det stiger alltså lika mycket på 38,6 km som Ultravasan gör på 90 km.

Hyssnaleden karta. Bättre karta finns här.

Höjdkurva Hyssnaleden. Det hade nog blivit över 800 meter även på Strava om jag inte glömt av att sätta på den under ca 500 meter, samt att den nog stannade genom autostopp i ett gäng uppförsbackar. Högsta punkten är vid Liagärde.

Hyssnaleden stig

Simon Grenlöv springer Hyssnaleden

Kvarnen i Hyssna från Hyssnaleden. Inte öppet som fik längre utan bara bokningar.

Hyssnaleden

Doktor Grenlöv var ordentligt törstig på slutet och han var inte blyg
Hemma själv dag 2
Det blev en lång dag i Hyssna igår. Simon och jag badade också efteråt i Lilla Hålsjön. Förutom träning och jobb blev det även en hämt-Hawaii från pizzerian i Sjömarken, kvällsdopp i Viaredssjön och så kom grannen Marcus över på en grogg på kvällen. Dock ingen pingis denna gång. Däremot spelade vi lite gitarr, första gången på länge för min del.
Det känns lite overkligt att plötsligt ha så mycket tid till allting, men det är skönt att få fem sådana här dagar.
Ni har väl förresten inte missat senaste avsnittet av podcasten Lagom Kondition, som kom 18 juli. Där ger Niklas Bergh sin race report från Vansbro Öppen Älv och jag min från SM 100 km löpning. Just nu har vi sommarpaus och återkommer om ett antal veckor.
I söndags var Rickard och Marika över på lunch i Vejbystrand. Självklart blev de upptvingade på linan. Och så testade de mammas granne Henrik Fältströms Quattrovelo, vilket är en sittcykel som ser ut som en rymdraket.

Rickard Bergengren på en Gibbon Slacklines X13 på 15 meter

Marika Sundin testar Henrik Fältströms Quattrovelo i Vejbystrand
Hemma själv dag 3

Bröllopsfoto från 1 aug 2009. Gifta i 9 år igår.

Josefin Svedahl och Martin Josefsson. Man behöver oftast ta 27 bilder på Martin för att få en där han inte blundar.

Middag i tisdags
Jag fortsätter att passa på att träna. 2 h 12 stakning på Elpex-3:or igår, med Doktor Grenlöv och Kristian Olofsson. Lugnt. Vi körde Bredaredsrundan med några skarvar, bl a förbi Varvhult, där vår vän Linnéa Holmstrand växte upp. Det var också midsommarfesten där 2003 som gjorde att Ida och jag blev ett par, så det var nostalgiskt att köra förbi.
Vi brukar fira den årsdagen bättre än vår bröllopsdag. Vi hade 9-årig bröllopsdag just igår, men vi var ju inte ens i samma landskap. Nästa år får det bli stort firande av tennbröllop, som det heter vid 10 år.
Tekniklektioner
I tisdags blev det hämtpizza till middag. Igår var det bättre upp, då jag blev bjuden på trevligt sällskap, god mat och god dryck hos Martin och Josefin på Hedvigsborg.
I tisdags hade gav jag en rullskidlektion och idag är det dags för en till. Och så blir det lite löpträning. I övrigt jobb med Wickström Coaching, Vasalöparen mm.
Efter att mina sportklockor börjat strejka gick jag igår tillbaks till min Casio som jag fick i studentpresent 2001. En juvel.
3000 m på 9.57 min, sämsta tiden på typ 20 år

Anders Wing, eller Bizze Wing. Efter en solo-DNF (!) tidigare gick han idag för första gången i mål på ett 3000 m-test.
Jag sprang 3000 m idag. Stämplade stapplandes in på 9.57 min. Jag tror jag sprang en gång på över 10 minuter sent 90-tal, möjligtvis 2000 eller 2001. Men jag vet att jag aldrig var över 10 minuter sedan jag åkte till USA 2002.
Dagens tid var alltså inget höjdare. Splittarna var 3.21-3.21-3.15 min. Jag har inte sprungit många pass med fart i detta år, men jag trodde ändå inte det skulle gå så långsamt. Men jag vet att jag sprungit långsamt förr på 3000 m och varit starkare några veckor senare. Just nu vill jag få fart inför Kretsloppet 15 september.
Bizze till Kretsloppet?
Jag sprang med med min barndomskompis Bizze Wing, som jag känt sedan innan jag lärde mig gå. Han kom in på 12.45 min efter en lite för hård öppning men sedan en riktigt snabb sista kilometer. Självklart hoppas jag Bizze ställer upp i Kretsloppet, där sub 45 min är möjligt på en bra dag.

Torn av löpskor (ska erkänna att det står en Salming Speed bakom och stöttar upp de nedersta skorna). Stapla, foto och vinn!
5000 m SkiErg back to back
En anledning till att 3000 m-tiden var lite väl långsam är SkiErg-utmaningen jag kört den här veckan, som jag inte skrivit om tidigare. Varje morgon går jag upp tidigt, äter frukost och kör sedan 1-2 timmar senare 5000 m SkiErg så fort jag kan. 5 min uppvärmning och 2 min nedvarvning. Det är knallhårt.
Och jag håller inte igen heller. Det är full insats varje gång. Som ett experiment. Som coach tycker jag det är viktigt att testa grejer. Testa kroppen. I morgon kör jag testet för femte dagen i rad och det blir också avslutning. Så i morgon får ni se resultaten.
Det är lätt att få mjölksyra i benen av maxinsatser på SkiErg och det kände jag av när jag sprang på Ryavallen idag, bara tre timmar efter stakmaskinen.
Stapla löpskor och vinn Smart Konditionsträning
Glöm högkantstorn för en stund. Istället för att stapla stenar ska du nu stapla löpskor och ta en bild på verket. Snyggast torn (inte nödvändigtvis högst) vinner ett ex av boken Smart Konditionsträning. Lägg in din bild i tråden på Lagom Konditions Facebook-sida. Alltså podcasten med mig och Niklas Bergh. Vinnaren dras 7 aug.